Ihmisten mielikuvat metsästysturismista on sitä että mennään salametsästämään leijonat ja norsut sukupuuttoon - sahataan pää irti ja jätetään lihat mätänemään savannille. 
Salametsästystäkin varmasti tapahtuu mutta en usko että länsimaiden turistit sellaisiin jahteihin lähtisi. 

Kaupallinen metsästys tapahtuu pääasiassa paikallisten yksityisillä mailla ja eläimet ovat ikään kuin heidän karjaa. Mutta koska eläimet ovat villejä niin niitä ei voi taluttaa karja-autoon kuten nautoja Suomessa. 

Koska heidän tulonsa on kiinni eläinkannoista niin niistä pidetään tarkasti huolta eikä mitään metsästetä liikaa, vaan kantaa verotetaan kuten Suomessa hirviä ja valkohäntäpeuroja.  

Näillä yksityisillä alueilla eläinkanta on todella rikasta, erilaisia eläimiä näkyy paljon. Eläimille tarjotaan tarvittaessa juomapaikkoja, ruokaa ja suolakiviä. Kuten Suomessakin on maastoruokintoja. 
   
Metsästysturismi tuo maihin paljon rahaa ja työllistää paikallisia ihmisiä.  
Alueiden huolto ja eläimistä huolehtiminen ja saaliseläinten käsittely vaatii paljon työtä. 
Metsästysmatkat ovat kalliita, mutta jokainen työssäkäyvä pystyy kyllä säästämällä halutessaan sellaisen matkan tekemään, toki tuntuu hullulle maksaa niin paljon metsästyksestä. Mitään epäeettistä en tässä asiassa näe. 

Mitään ei mene eläimistä hukkaan, lihat syödään, myös sisäelimet. Suomessa monet heittävät riistan sisäelimet ja nahat menemään mutta afrikan metsästysturismimaissa syödään keuhkoista lähtien kaikki. Eläinten nahat menevät myös käyttöön. 

     
https://n-c-e.org/resource/hunting-and-tourism-namibia 

Myös WWF näkee metsästyksen edut eläinten suojelussa: 
https://www.worldwildlife.org/pages/sustainable-use-of-wildlife